BAŞVURU ŞARTLARI

PROJENİN DESTEKLENMESİ HALİNDE BAŞVURU FORMU AÇILACAKTIR

Proje kapsamında katılımcı olmak için başvurular, proje web sayfasından yönlendirilen başvuru formundan alınacaktır. Başvuru sonuçları da yine proje web sayfasından ve projeye ait sosyal medya hesaplarından ilan edilecektir. Etkinliğe Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin Türkçe eğitimi bölümlerinde öğrenim görmekte olan 15 öğretmen adayının katılması planlanmaktadır.

Etkinliğe katılacak olan öğretmen adayları aşağıdaki kriterlere göre belirlenecektir. 

1. Proje kapsamında yapılacak olan eğitime çeşitliliği sağlama ve yaygın etkiyi artırmak açısından farklı üniversitelerden katılımcılar tercih edilecektir. Başvuru miktarına göre aynı üniversiteden birden fazla seçim yapılabilecektir.

2. Etkinliğe yalnızca yurt içindeki üniversitelerden katılım sağlanabilmektedir.

3.  Katılımcı adayları başvuru sonuçlarını takip etmek için proje web sayfalarını ve katılım formunda bildirdikleri e-posta adresini kontrol etmelidir. Katılımcıların güncel iletişim bilgilerini vermeleri önem arz etmektedir.

4. Etkinliğe katılımda başarı kriterleri de kontrol edilecek olup 4.00’lük not sistemi üzerinden değerlendirme yapılacaktır. 100’lük sistemden 4.00’lük not sisteminde dönüştürme için YÖK Not dönüşüm tablosu kullanılmalıdır. (E-devlet üzerinden alınan güncel transkript belgesi talep edilecektir.)

5. Bu etkinliklere katılan kişiler, kurallar gereği en fazla 5 kez katılma hakkına sahiptirler. Bu nedenle, beş veya daha fazla TÜBİTAK etkinliğine katılmış olanların başvuruları geçersiz kabul edilecektir.

6. Katılımcı adayları 2209-A Üniversite Öğrencileri, Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve/veya 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programından destek almış/alıyor ise öncelik tanınacaktır. Adayın kabulü halinde belge ibrazı istenecektir. 

7. Katılımcı adaylarının herhangi bir üniversiteden alınmış Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi sertifikası var ise öncelik tanınacaktır.  Adayın kabulü halinde belge ibrazı istenecektir.

8. Maksimum çeşitliliği sağlamak adına üniversite, şehir, cinsiyet gibi özellikler göz önüne alınarak dengeli bir dağılım sağlanması hedeflenecektir.

9. Etkinlik boyunca katılımcılar çevrimiçi ve yüz yüze eğitimlerinin tamamında kişisel bilgisayarlarını kullanacaktır. Bu sebeple başvuru yapan katılımcı adaylarının kendi bilgisayarları ile katılımı kabul ettiği var sayılacaktır. Yüz yüze oturumlar sırasında internet bağlantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kablosuz altyapısından sağlanacaktır.

10. Başvurusu onaylanan katılımcılar etkinlik web sitesinden duyurulacak olup bir hafta içerisinde onaylamaları istenecektir. Katılımını onaylamayan veya herhangi bir sebeple reddeden asil adayların hakkı yayımlanacak olan yedek katılımcı listesinden sıra takip edilerek devredilecektir.

11. Katılımı onaylanan katılımcı adaylarının TÜBİTAK – Araştırmacı bilgi sistemine (ARBİS) güncel bilgileri ile kaydolması istenecektir.
Etkinliğe katılım ücretsiz olup çevrimiçi ve yüz yüze eğitime düzenli katılım sağlayan öğretmen adaylarına katılım belgesi verilecektir. Yalnızca çevrimiçi katılımlarda katılım belgesi düzenlenmeyecektir.